Leva som student

Life as a studentAtt leva som student kan vara tufft, ofta får man en mycket begränsad inkomst och det är vanligt att de som har studiemedel endast har 9000 kronor i månaden att leva på. Det som är fördelen med att leva som student under en viss period är att man lär sig att hantera pengar men det kan trots det vara mycket tufft att få pengarna att räcka till i slutet av månaden. Dessutom kan man ha många utgifter under studentperioden med bland annat flytt till en ny ort och prylar som ska införskaffas. Det är bostaden i grund och botten som kommer att avgöra om du får pengar över. Om du väljer en dyr bostad som student kan du behöva jobba vid sidan om och det är även smart att vara flera stycken som tillsammans går ihop och bor ihop och delar på hyran.

Om man är kreativ när det kommer till matlagning så kan man spara en hel del pengar. Det finns en hel del studenter som väljer att gå ihop med sina vänner för att göra storkok och på så sätt göra matlagningen roligare. Man kan även göra storkok på egen hand men det blir givetvis dyrare ju fler ingredienser man har. Det finns speciella sidor på internet som är speciellt anpassade enbart för studenternas plånbok och genom att använda sig av recept från dessa sidor ser man även till att man får i sig en allsidig kost.

Som student är det viktigt att man får i sig alla typer av näringsämnen, på så sätt maximerar man sitt inlärande och ser även till att man han energi hela tiden. Det är någonting som kan behövas under studentperioden. Många studenter väljer dessutom att handla saker begagnat: genom att man handlar begagnat så kan man spara mycket pengar och samtidigt få allt det man behöver.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *