5 spartips för den prismedvetne

Det verkar finnas en allmän uppfattning om att det är tråkigt att spara och att det alltid går ut på att vända och vrida på kronorna. Det behöver det verkligen inte göra, så länge du handlar smart och planerar din vardag. Tänk vad mycket mer du skulle kunna göra om du lyckades spara lite extra! Vad sägs som den där drömsemestern eller den där fina soffan du spanat på? Ett tips för att spara med pengar kan vara att öka inkomsterna i ditt hushåll. Ökar du inkomsterna men har samma utgifter ska det logiskt sett bli pengar över. Men, det är inte det enda sättet att lyckas spara pengar på.

shutterstock_283530872Jämför och sök efter priser

Förutom att tjäna mer pengar kan du försöka kapa utgifterna, vilket kan göras på flera sätt. Bland annat kan du använda verktyg såsom Priskaparen.se när du ska handla. Där kan du lära dig mer om sparande och få fler tips för att fynda när du väl handlar. Det finns flera liknande verktyg på nätet där du kan jämföra priser på produkter innan du köper dem. Så, ytterligare ett tips är att inte köpa första bästa vara utan att söka efter andra butiker med samma vara för att jämföra priser. På så vis kan du spara pengar på varje köp.

Handla mindre och spara mer

Ett fjärde tips för att spara pengar är att handla mindre. Tänk till en extra gång innan du handlar något nytt. Är det verkligen något som du behöver och i så fall går det eventuellt att låna eller hyra istället? Har du familj och vänner nära dig finns säkerligen mycket att låna av dem. Det sista tipset går ut på att försöka dra ner på de fasta månadskostnaderna. Kanske kan du flytta till ett mindre hus eller lägenhet? Eller så kanske du kan hitta ett billigare mobilabonnemang? Vad gäller dessa fasta avgifter finns mycket pengar att spara genom att jämföra olika tjänster och företag på exempelvis försäkringar, tv och el.