Alla har en egen träningsresa

exercise and traininDet är viktigt att träna och att träna bidrar till kroppens välmående på många olika sätt. När man tränar så får man uppleva många olika fördelar som man annars bara hade kunnat drömma om. De flesta som tränar upplever att de är piggare och har mer energi under hela dagen. Detta är en fantastisk fördel. Faktum är att man kan börja träna oavsett vem man är och hur ens förutsättningar ser ut. Det kan rentav handla om småsaker som att börja med enkla rörelser - allt som är ansträngande för kroppen kan räknas som träning och det viktiga är att man kommer igång.

Alla har inte samma förutsättningar för att till exempel lyfta 100 kilo i benlyft men de allra flesta människor kan komma dit. Det kallas för träningsresa och en träningsresa kan vara mycket lång eller väldigt kort. Faktum är dock att den ständigt är pågående och alla de som tränar går igenom en träningsresa hela tiden. Man blir alltid starkare i kroppen och även när man uppehåller den fysiska styrkan som man redan har så är detta en typ av träningsresa.

När man vill börja med att komma igång och träna så kan man dra ihop ett flertal vänner som är med på detta. Det bästa är om man är två, då blir en annan människa påverkad direkt när man själv väljer att inte träna och man kan till exempel ha en deal med varandra att den som hoppar över träningen är skyldig den andra personen en 50-lapp eller liknande. Det finns många träningsgrupper idag som man kan gå med i och detta kan vara en smidig lösning för den som i övrigt har en del problem med att hålla motivationen uppe. Allt blir helt enkelt roligare om man gör det tillsammans. Samtidigt så finns det många hjälpmedel idag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *